Beleef het op school

Kinderen willen bewegen en beleven. Dit kan niet op een schoolplein met een saaie lap tegels. Wij realiseren daarom een groene beleefwereld rondom de school waar kinderen kunnen bewegen en beleven.

Beleefwereld

Een beleefwereld is een omgeving die zorgt voor een optimale buitenbeleving voor het kind. Deze beleving draagt bij aan de fysieke, sociale en emotionele ontwikkeling waar een kind de rest van zijn of haar leven plezier van heeft. Daarnaast worden de zintuigen hier maximaal geprikkeld.

SchoolpleinDordrecht-©ceesvdwal_49

Prikkel de zintuigen

Beleef & Beweeg

In een beleefwereld maken kinderen van dichtbij kennis met de natuur. Ze ontdekken buiten de seizoenen en alles wat daarmee te maken heeft. Ze zien vogels in de lucht, een blaadje met een bijzondere vorm, een spinnenweb in de heg of een klein kriebelbeestje aan de voet van een boomstam. Zo levert elk seizoen nieuwe ervaringen op en leren kinderen steeds meer.

Daarnaast biedt een groene wereld rondom de schoolkinderen genoeg ruimte om te bewegen. Hierdoor groeien de spieren en botten van een kind goed en verbeteren ze hun motoriek. De natuurlijke speelomgeving stimuleert gevarieerd en creatief speelgedrag bij kinderen. Met name fantasierijk, exploratief en constructief speelgedrag komt vaker voor in natuurlijke speelomgevingen.

Tuinieren

Bij de beleefwerelden voor kinderen speelt ruimte voor natuur- en milieueducatie een grote rol. Hierdoor leren kinderen de natuur kennen en te waarderen. Moestuinieren is een perfecte manier om kinderen te leren over waar hun voedsel vandaan komt. Daarnaast leren ze omgaan met de natuur en is samen tuinieren hartstikke leuk! Elk kind geniet meer van zijn of haar groenten als ze uit hun eigen moestuin komen en ze willen hun zelfgekweekte radijsjes, sla en tomaatjes wel proberen. Een eigen moestuin ontwikkeld ook het verantwoordelijkheidsgevoel van een kind. Ze moeten ergens voor zorgen en volgen het proces van groei en bloei.

Ontmoeting & Contact

Buitenspelen betekent andere kinderen ontmoeten. Er vindt interactie met leeftijdsgenootjes plaats en dit zorgt voor verschillende leersituaties. Door samen te spelen, rekening met elkaar te houden en op je beurt te wachten traint het kind zijn sociale vaardigheden. Door interactieve toestellen te plaatsen in de tuin komen kinderen met elkaar in contact.

Meer weten?

Heeft u vragen over onze diensten of interesse in een samenwerking? Neem dan contact met mij op!

cta-image