Over Beleeftuinen

In een beleeftuin worden de menselijke zintuigen op allerlei manieren maximaal geprikkeld. Deze prikkeling heeft een stimulerende werking op lichaam en geest.

Ontdek een beleeftuin

Jong en oud heeft dagelijks behoefte aan buitenlucht en natuur. Meerdere onderzoeken hebben inmiddels uitgewezen dat buiten beleven een positieve uitwerking heeft op elk mens. Het draagt ten eerste bij aan levensgeluk en levenskwaliteit. Daarnaast zorgt het buiten zijn voor natuur- en seizoensbeleving en bevordert het lichamelijke beweging en motorische ontwikkeling. Tenslotte werkt de buitenomgeving stimulerend in sociaal contact en menselijke interactie.

sandra-seitamaa-1jq3KzwusA4-unsplash

In de zorg & op school

Onze focus lig voornamelijk op zorginstellingen en scholen. Sectoren waarin gewerkt wordt met doelgroepen waarvoor een dagelijks verblijf in de buitenlucht onmisbaar is. Wij dagen zorginstellingen en scholen uit om steviger in te zetten op een dagelijks gebruik van buitenlucht en buitenruimte. We hebben het dan over een groene buitenruimte die aansluit bij de doelgroep en die stimulerend en uitdagend is. Dat is een beleeftuin.

De juiste mensen voor een beleeftuin

Wilco Boender

Wilco Boender is de directeur van VDBH West. Een familiebedrijf uit de Krimpenerwaard en actief in de groen- grijze sector. Hij is al meer dan twintig jaar werkzaam binnen de groen sector en heeft in de afgelopen tien jaar al diverse beleef- en ontspanningstuinen aangelegd die zeer succesvol functioneren in de zorg en het onderwijs.

[email protected]
cta-image

Arthur van Werkhoven

Arthur van Werkhoven heeft zijn eigen ontwerpbureau onder de naam MOZAIEK Landschap & Leefomgeving. Hij studeerde Tuin- en Landschapsinrichting en is afgestudeerd op een onderzoek naar de relatie tussen dementie en buitenruimte. Met ruim vijftien jaar ervaring heeft Arthur een specialisme en uitgebreide portfolio opgebouwd in buitenruimteprojecten in zorg en onderwijs.

[email protected]
Portet Arthur (2)

”Door onze ervaring en expertise leveren wij de service voor een beleeftuin van het begin tot het eind!”